20
FEB
2015

BEN-nieuws: Ventilatie

Tags : ,
Posted By :
Comments : 0
header4.jpg
4links1.jpg
4foto001.jpg De EPB-norm bepaalt dat per m² vloeroppervlakte 3,6 m³ lucht per uur moet worden toe- en afgevoerd. Daarnaast legt die norm enkele minima op voor specifieke ruimtes. Die vind je hier.Kies dus voor een gecontroleerde ventilatie van de woning die voor een continue toevoer van verse lucht en een automatische afvoer van de vervuilde en vochtige lucht zorgt.

4foto002.jpg

4foto003.jpg Het type ventilatiesysteem bepaalt de manier waarop luchttoevoer en de luchtafvoer in de woning wordt voorzien. Hiervoor kan je kiezen uit 4 ventilatiesystemen:• systeem A (natuurlijke toevoer en natuurlijke afvoer)
• systeem B (mechanische toevoer en natuurlijke afvoer)
• systeem C (natuurlijke toevoer en mechanische afvoer)
• systeem D (mechanische toevoer en mechanische afvoer).

Maar wellicht heb je ook al eens horen praten van het vraaggestuurde ventilatiesysteem C+ en misschien ook wel al van het systeem E+, waarbij je vraaggestuurde ventilatie combineert met een lucht/water warmtepomp. Beide energiezuinige systemen die op een intelligente manier voor een gezonde luchtkwaliteit zorgen in je BEN-woning.

In een volgende nieuwsbrief gaan we dieper op deze systemen in, maar natuurlijk kan je ze op www.IedereenBen.be nu al ontdekken.

 

4rechts1.jpg
footer.jpg
Over de auteur