06
MEI
2015

BEN-nieuws: Isoleren met PUR of PIR

Posted By :
Comments : 0
header14.jpg
links14.jpg
14foto1.jpg De Powerroof- isolatieplaten van Recticel Insulation bieden de mogelijkheid om een hellend dak te isoleren langs de bovenkant van de draagconstructie. Op die manier wordt de continuïteit van de isolatie verzekerd en worden koudebruggen uitgesloten.Bovenop de Powerroof-panelen wordt een waterdichte én dampopen onderdakfolie Rectivent aangebracht. Deze folie heeft de functie van onderdak

van de constructie. Het Powerroof-paneel vervult dus zowel de functie van isolatie als van onderdak.

De isolatieplaten zijn trouwens voorzien van tand- en groefverbindingen wat de continuïteit van het isolatieschild verzekert en dus condensatieproblemen vermijdt.

14foto5.jpg

14foto2.jpg Eurothane G van Recticel Insulation is een pur-isolatieplaat met een uitstekende, blijvende isolatiewaarde met aan de buitenzijde een gipskartonplaat, speciaal ontwikkeld voor de isolatie van muren, zolders en plafonds aan de binnenkant. Zo zijn ze meteen klaar om te schilderen of te behangen.

leesmeer.jpg

14foto6.jpg

14foto3.jpg In een BEN-woning mag de U-waarde van de vloer op de begane grond maximaal 0,24 W/m²K zijn. Met Eurofloor en de nieuwe Eurofloor 300 voldoe je al aan die BEN-eisen bij een dikte van 100 mm.

leesmeer.jpg

14foto7.jpg

14foto4.jpg Ook voor spouwmuurisolatie gaat Recticel Insulation prat op zijn geringe dikte. Zo dun, en toch zo goed isolerend: dat was al het motto van Eurowall. De nieuwe spouwisolatie Eurowall 21 heeft een isolatiewaarde die nog 10% beter is (lambda volgens EN 12677: 0,021 W/mK). Dat spaart je heel wat isolatie uit.

leesmeer.jpg
rechts14.jpg
footer14.jpg
Over de auteur