19
MRT
2015

BEN-nieuws : Muurisolatie

Posted By :
Comments : 0
header8.jpg
8links.jpg Een U-waarde van max. 0,24 W/m²K behalen kan met- 10 cm dikke isolatieplaten in pur-of pir-hardschuim met een lambdawaarde van 0,023 W/mK of 0,024 W/mK

– 9 cm dikke isolatieplaten van pur- of pir-hardschuim met een lambdawaarde van 0,021 W/mK

– 12 cm dikke glaswollaag met een lambdawaarde van 0,030 W/mK

8titel.jpg Er bestaan verschillende technieken om uw buitenmuur te isoleren en de vereiste U-waarde te behalen.

8foto1.jpg Bij een bakstenen muur kan je in de eerste plaats kiezen voor spouwisolatie. De spouw is de open ruimte tussen de buiten-en binnenmuur. Die kan geïsoleerd worden met isolatieplaten van glaswol, pur of PIR (polyisocyanuraat).
8foto2.jpg Je kan ook kiezen voor isolatie van je buitenmuren aan de buitenkant. Dankzij zijn beperkte dikte en de uitstekende isolatiewaarde (lambda = 0,024 W/mK) is Powerwall, een product in pir-schuim met een verhoogde brandveiligheid, bijvoorbeeld een ideale oplossing voor de buitenisolatie van muren.
8foto3.jpg Of je kan isoleren met GLOW, een nieuw sierpleistersysteem met opmerkelijke isolatiewaarde die de esthetiek van pleisterwerken aan de sterke thermische prestaties van een PUR isolatieplaat koppelt. Plaat en pleister zijn speciaal op elkaar afgestemd voor een duurzame hechting en lange levensduur.
8foto4.jpg Bij houtskeletbouw is het inblazen van glaswolvlokken een aangewezen oplossing. Zo werd het inblaassysteem InsulSafe Plus Wood speciaal ontwikkeld voor houten structuren (ook daken).
8rechts.jpg
footer.jpg
Over de auteur